پنجشنبه، مهر ۰۲، ۱۳۸۸

نمونه ای از سازمان های بین المللی که در زمینه تکنولوژی آموزشی فعالیت دارند

Amerıcan educatıonal research assocıatıon
http://www.aera.net/

Accosiation for career and technical education
http://www.acteonline.org/

Accosiation for educational communications and technology
http://www.aect.org/

Center for children and technology
http://www2.edc.org/CCT/cctweb/

Accosiation for supervision and curriculum development ,ASCD
http://www.ascd.org/

National telecommunications and information administration
http://www.ntia.doc.gov/

International council for educational media ,ICEM
http://www.cndp.fr/icem/%20anglais/home.html

Institute for the transfer of technology to education
http://www.nsba.org./itte/index.html

International technology education association
http://www.iteawww.org/

International society for technology in education
http://www.iste.org/

یادگیری سیار ( mobile learning)


M_Learning, or "mobile learning", has different meanings for different communities. Although related to e-learning and distance education, it is distinct in its focus on learning across contexts and learning with mobile devices. One definition of mobile learning is: mobile learning decreases limitation of learning location with the mobility of general portable devices.

The term covers: learning with portable technologies, where the focus is on the technology (which could be in a fixed location, such as a classroom);, where the focus is on the mobility of the learner, interacting with portable or fixed technology; and learning in a mobile society, with a focus on how society and its institutions can accommodate and support the learning of an increasingly mobile population that is not satisfied with existing learning methodologies.

M-learning provides access to all the different learning materials available. It is also collaborative; sharing is almost instantaneous among everyone using the same content. M-Learning also brings strong portability by replacing books and notes with small RAMs, filled with tailored learning contents. In addition, this kind of learning is engaging and fun. Therefore, it is simple to utilize mobile learning for a more effective and entertaining experience.

اصطلاح یادگیری سیار در چوامع مختلف معانی متفاوتی دارد. اگر چه، یادگیری سیار اغلب با یادگیری الکترونیک و آموزش از راه دور مرتبط فرض می شود؛ اما یادگیری سیار از لحاظ تاکید و توجه بر زمینه ای که یادگیری در آن اتفاق می افتد و وسایلی سیاری که یادگیری را محقق می کنند با آنها متفاوت است. یک تعریف از یادگیری سیار این می باشد که: یادگیری سیار محدودیت های مکانی یادگیری را از طریق امکان استفاده از وسایل قابل حمل و نقل عمومی کاهش می دهد.

این اصطلاح (یادگیری سیار) یادگیری از طریق تکنولوژی های قابل حمل و نقل را نیز شامل می شود (که همچنین می تواند در یک مکان ثابت مانند یک کلاس درس باشد)؛ جایی که تاکید بر روی فعایلت یادگیرنده و تعامل او با تکنولوژی های ثابت یا قابل حمل و نقل است و یادگیری در یک جامعه پویا با تمرکز بر اینکه جامعه و نهاد های آن چگونه می توانند جمعیتی را که به طور فزاینده ای در حال زیاد شدن هستند را مورد حمایت و پشتیبانی قرار دهد و خود را با آنها منطبق سازد، یادگیرانی که با روش های یادگیری موجود راضی نمی شوند.

یادگیری سیار، امکان دسترسی به تمام مواد یادگیری متفاوت موجود را فراهم می کند. اشتراک میان تمام افراد دیگری که از همان محتوا و مواد آموزشی استفاد ه می کنند به صورت بی واسطه و فوری صورت می گیرد. همچنین، یادگیری سیار قابلیت هایی عجیبی را به علت جایگزینی کتاب ها و نوشته ها با یک حافظه کوچک با خود به همراه می آورد. به علاوه، این نوع یادگیری، دلچسب و سرگرم کننده است. بنابراین، استفاده از یادگیری سیار برای تجارب اثر بخش تر و دلپذیر تر، به آسانی امکان پذیر می باشد.

جمعه، شهریور ۱۳، ۱۳۸۸

نظر سنجی الگو های طراحی آموزشی آنلاین


یکی از دانشجویان دکتری تکنولوژی آموزشی در حال انجام تحقیقی در زمینه طراحی دوره های آموزشی آنلاین می باشد. جمع آوری اطلاعات مورد نیاز در این تحقیق از طریق پاسخ افراد به پرسشنامه ای به صورت آنلاین انجام می شود. این پرسشنامه به زبان انگلیسی نگاشته شده است. بنده قسمت مقدمه این پرسشنامه را برای شما ترجمه کرده ام؛ در صورتی که بعد از خواندن این مقدمه، مایل به پاسخ دادن این پرسشنامه هستید به آدرس زیر مراجعه کنید و به صورت آنلاین به آن پاسخ دهید:
http://www.zoomerang.com/Survey/survey.zgi?p=WEB229FNZBU7F5


همکار گرامی

نام بنده روح الله خدا بنده لو است و بنده دانشجوی دکتری در دانشگاه پوترا مالزی
و دارای تخصص در زمینه طراحی آموزشی برای آموزش آنلاین هستم.
بنده در حال جمع آوری اطلاعات در مورد تخصص های مطرح و مهم در طراحی آموزشی و آموزش آنلاین در آموزش عالی هستم.

شرکت در این بررسی به صورت داوطلبانه می باشد و شما می توانید مشارکت خود را در هر زمانی که مایل باشید خاتمه دهید؛ بدون اینکه جریمه ای از این بابت متحمل شوید. تمام مستند سازی های شرکت کنندگان به صورت محرمانه حفظ و نگهه داری می شود.

شرکت کنندگان در این نظر سنجی، باید از طراحان آموزشی، مدیران برنامه های آموزشی آنلاین، یا افرادی در نقش هایی مانند نقش های زیر باشند:

- دارا بودن سوابق پژوهشی یا در دست اجرا داشتن پژوهش در زمینه طراحی آموزشی و کار کردن در این زمینه برای مدت حد اقل 5 سال.

- داشتن کار های پژوهشی چاپ شده در زمینه طراحی آموزشی و آموزش آنلاین.

- و داشتن تجاربی در زمینه طراحی و تهیه برنامه های آموزشی آنلاین در آموزش عالی.

اگر این معیار ها در مورد شما مطابقت نمی کند، من از شما خواهشمند هستم که این پرسشنامه را به همکار دیگری ارسال کنید که می دانید این معیار ها در مورد او صدق می کند.

پنجشنبه، شهریور ۱۲، ۱۳۸۸

رسانه ها (media)




In communication, media (singular medium) are the storage and transmission channels or tools used to store and deliver information or data. It is often referred to as synonymous with mass media or news media, but may refer to a single medium used to communicate any data for any purpose


In the last century, a revolution in telecommunications has greatly altered communication by providing new media for long distance communication. The first transatlantic two-way radio broadcast occurred in 1906 and led to common communication via analogue and digital media:
• Analog telecommunications include traditional telephony, radio, and TV .
• Digital telecommunications allow for computer-mediated communication, telegraphy, and computer networks

Modern communication media now allow for intense long-distance exchanges between larger numbers of people. On the other hand, many traditional broadcast media and mass media favor one-to-many communication (television, cinema, radio, newspaper, magazines

در ارتباطات، منظور از رسانه ها (رسانه منفرد) کانال ها یا ابزار های انتقلال و ذخیره اطلاعات هستند که برای ذخیره یا انتقال اطلاعات یا داده ها مورد استفاده قرار می گیرند. البته آن اغلب به عنوان مترادف رسانه های توده ای (وسایل ارتباط جمعی) یا رسانه های اخباری مورد توجه قرار می گیرد. اما در گذشته این واژه اشاره به این داشت که آن می تواند هر داده ای را برای هر مردمی مخابره می کند که در حال حاضر این گفته صحت ندارد.

در قرن اخیر، در نیتجه وقوع انقلاب در ارتباطات از راه دور به مقدار فزاینده ای ارتباطات را از طریق تهیه رسانه های جدید برای برقراری ارتباطات در مصافت مکانی زیاد تغییر داده است. اولین رادیویی که توانست امواج رادویی را به صورت دو طرفه در آن طرف اقیانوس اطلس منتشر کند در سال 1906 ابداع شد و این ابداع جدید اجازه برقراری ارتباط از طریق رسانه های دیجیتالی و آنالوگی را داد:
• ارتباط از راه دوری که به صورت آنالوگ است شامل تکنولوژی سنتی، رادیو و تلویزیون است.
• ارتباط از راه دوری که به صورت دیجیتال است امکان برقراری ارتباطات را از طریق کامپیوتر و شبکه های کامپیوتری فراهم می کند.

امروزه، رسانه های ارتباطاتی جدید امکان برقراری تبادلات بین تعداد بسیاری از مردم را که در مصافت مکانی بسیار دوری نسبت به هم قرار دارند را فراهم کرده است. از طرف دیگر، بسیاری از رسانه های انتشاری و سنتی و رسانه های ارتباط جمعی تنها به عنوان یکی از انواع ارتباطات ممکنه، مورد توجه قرار می گیرد. (تلویزیون، سینما، رادیو، روزنامه، مجله ها)

اصول طراحي يادگيري چند رسانه اي : اصول هفت گانه ماير

اين اصول عبارت است از:
1. اصل چندرسانه اي[1] : دانش آموزان زماني خوب ياد مي گيرندکه ازکلمات وتصا ويردرکنارهم استفاده شود نه اينکه تنهاازکلمات استفاده شود.
منطق نظري :
زمانيکه کلمات وتصاوير در کنار هم ارائه مي شوند، دانش آموزان فرصت ساختن مدل هاي ذهني تصويري وکلامي ونيز ايجاد ارتباط ميان آنها را بدست مي آورند.زمانيکه تنها کلمات ارائه مي شوند، دانش آموزان فرصت ايجاد يک مدل ذهني کلامي را دارند؛ اما اين احتمال کمتر است که بتوانند يک مدل ذهني تصويري را ايجاد کند وارتباطاتي را ميان مدل هاي ذهني تصويري وکلامي بوجود آورد.
2. اصل مجاورت مکاني[2] : دانش آموزان زماني خوب ياد مي گيرندکه در صفحه يا صفحه نمايشگر، تصاوير وکلماتي که مربوط به هم هستند نزديک به هم يا در کنار هم به نمايش در آيند تا اينکه دور از هم به نمايش در آيند.
منطق نظري :
وقتي بر روي صفحه يا صفحه نمايشگر،کلمات وتصاوير مربوط به هم[3] نزديک يکديگر يا در کنار هم قرار دارند يادگيرندگان مجبور نيستند منابع شناختي خود را براي جستجوي ديداري[4] صفحه يا صفحه نمايشگرصرف کنند به احتمال زياد يادگيرندگان قادر به نگهداري هردوي آنها در حافظه فعال خود در آن واحد هستند.وقتي کلمات وتصاوير مربوط به هم دور از يکديگر بر روي صفحه يا صفحه نمايشگر قرار دارند،يادگيرندگان مجبورند منابع شناختي خود را براي جستجوي ديداري صفحه يا صفحه نمايشگر، براي [پيدا کردن] کلمات وتصاوير مربوط به هم، صرف کنند.بنابراين احتمال کمي وجود دارد که يادگيرندگان قادر باشند هر دوي آنها را در حافظه فعال خود در آن واحد؛حفظ ونگهداري کنند.
3. اصل مجاورت زماني[5] : زمانيکه کلمات وتصاوير مربوط به هم، به جاي اينکه بصورت پياپي وپشت سرهم ارائه شود؛بصورت همزمان ارائه مي شود دانش آموزان بهتر ياد مي گيرند.
منطق نظري :
زمانيکه بخش انيميشن وبيان شفاهي( يا گفتار گوينده) مربوط به آن در يک زمان ارائه مي شوند، اين احتمال زياد هست که يادگيرنده بتواند بازنمايي هاي ذهني هر دو را در حافظه فعال خود در يک زمان نگهداري کند وبنابراين احتمال بيشتري وجود دارد که يادگيرنده قادر باشد ارتباطات يا پيوندهاي ذهني ميان بازنمايي هاي ديداري وکلامي برقرار کند. زمانيکه بين بخش انيميشني وبيان شفاهي مربوط به آن از لحاظ زماني فاصله وجود دارد احتمال کمي وجود دارد که يادگيرنده قادر باشد بازنمايي هاي ذهني هر دو را در حافظه فعال خود در يک زمان نگهداري کند و بنابراين احتمال کمتري هست که او قادر باشد پيوندها يا ارتباطات ذهني بين بازنمايي هاي ديداري وکلامي برقرار سازد.[حتي] اگر زمان ميان شنيدن يک جمله وديدن بخش انيميشني مربوط به آن کوتاه باشد در اين صورت نيز باز اين امکان هست که يادگيرنده بتواند پيوند ها يا ارتباطاتي را بين تصاوير وکلمات برقرار سازد.از طرف ديگر اگر يادگيرنده يک متن طولاني را گوش کند و انيميشن کاملي را در زمان هاي جداگانه تماشا کند در اين صورت احتمال کمي وجود دارد که يادگيرنده بتواند پيوند هايي را بين تصاوير وکلمات برقرار سازد.
4. اصل پيوستگي يا انسجام[6] : دانش آموزان زماني خوب ياد مي گيرند که از گنجانده شدن مواد درسي نامربوط و نا مرتبط جلوگيري شود.اصل انسجام يا پيوستگي مي تواند درسه تعبير يا برگردان تکميلي بخش بندي شود: (1) زمانيکه ارائه چند رسانه اي گيرا وجالب توجه است اما تصاوير وکلمات نامرتبط اضافه شده اند به يادگيري دانش آموز لطمه وارد مي شود،(2) زمانيکه ارائه چند رسانه اي گيرا وجالب توجه است اما اصوات و موسيقي نامرتبط اضافه شده است به يادگيري دانش آموز لطمه وارد مي شود،(3) زمانيکه کلمات [وتصاوير] غير ضروري از ارائه چند رسانه اي حذف شوند يادگيري دانش آموز بهبود پيدا مي کند.
منطق نظري :
مواد درسي نامربوط يا بي ربط، منابع شناختي را در حافظه فعال به چالش مي کشند ومي توانند توجه و آگاهي را از مواد درسي مهم منحرف کنند، مي توانند فرآيند سازماندهي مواد درسي را مختل سازد و همچنين مي توانند باعث شوند که يادگيرنده مواد درسي را به شکل نامناسبي سازماندهي کند.
5. اصل کانال هاي حسي[7] : دانش آموزان از انيميشن وبيان شفاهي بهتر از انيميشن ومتن روي صفحه[مانيتور] ياد مي گيرند؛ به عبارت ديگر دانش آموزان زماني خوب ياد مي گيرند که کلمات موجود در پيام هاي چند رسانه اي به جاي متن چاپي به صورت گفتاري ارائه شود.
منطق نظري :
زمانيکه تصاوير وکلمات هر دوبصورت ديداري ارائه مي شود(همانند انيميشن ومتن[چاپي]) ظرفيت کانال تصويري/ديداري پر مي شود؛در حالي که کانال کلامي/شنيداري بدون استفاده مي ماند.زمانيکه کلمات بصورت شنيداري ارائه مي شود آنها مي توانند در کانال کلامي/شنيداري پردازش شوند،بدين ترتيب کانال تصويري/ ديداري، فقط براي پردازش تصاوير اختصاص پيدا مي کند.
6. اصل افزونگي يا مازاد[8] : دانش آموزان ازطريق انيميشن وبيان شفاهي بهتراز انيميشن،بيان شفاهي و متن[چاپي] ياد مي گيرند.
منطق نظري :
وقتي تصاوير وکلمات هر دو بصورت ديداري ارائه مي شود(همانند انيميشن ومتن چاپ شده ) ، در اين صورت امکان دارد ظرفيت کانال ديداري پر شود.
7. اصل تفاوتهاي فردي[9] : تاثيرات طراحي[ آموزش چندرسانه اي] بريادگيرندگان داراي دانش کمتر نسبت به يادگيرندگان داراي دانش بيشتر وهمچنين بر يادگيرندگان داراي [درک] فضايي بالا نسبت به يادگيرندگان داراي[ درک] فضايي پايين تاثيرگذارتروموثرتراست.
منطق نظري :
يادگيرندگان داراي دانش بيشتر[10] قادرند تا از دانش قبلي خودشان براي جبران فقدان راهنمايي در ارائه [چندرسانه اي] بهره ببرند- نظير شکل دادن مناسب ذهني به تصاوير از طريق کلمات- در صورتي که يادگيرندگان داراي دانش کمتر[11] به ميزان کمتري احتمال دارد که قادر باشند به هنگامي که ارائه چندرسانه اي فاقد راهنمايي است،خود را در يک فرآيند پردازش شناختي درگير سازند.يادگيرندگان داراي [درک] فضايي بالا[12] براي يکپارچه کردن بازنمايي هاي ديداري وشنيداري از ارائه هاي چند رسانه اي تأثيرگذار،ظرفيت شناختي را در اختيار دارند؛ در مقابل،يادگيرندگان داراي [درک] فضايي پايين[13] بايد ظرفيت شناختي خيلي زيادي را براي نگهداري تصاوير ارائه شده در حافظه خود اختصاص دهند در حالي که اين احتمال کم است که آنها براي يکپارچه سازي بازنمايي هاي ديداري وشنيداري ظرفيت کافي را در اختيار داشته باشند.
[1] - Multimedia Principle
[2] - Spatial Contiguity Principle
[3]- Corresponding Words and Pictures
[4] - Visually Search
[5] - Temporal Contiguity Principle
[6]- Coherence Principle
[7] - Modality Principle
[8] - Redundancy Principle
[9] - Indivitual Differences Principle
[10] - High-Knowledge Learners
[11] - Low-Knowledge Learners
[12] - High-Spatial Learners
[13] - Low-Spatial Learners

سه فرضيۀ اساسي درباره نظريۀ شناختي يادگيري چند رسانه اي

1. فرضيه کانال دو گانه[1]
«فرضيه کانال دو گانه عبارت از اين است که انسانها براي پردازش اطلاعاتي که به شکل مواد ديداري وشنيداري ارائه شده،کانال هاي جداگانه و مجزايي را دراختيار دارند.مفهوم پردازش اطلاعات درکانال هاي مجزا، در روانشناسي شناختي تاريخچه اي طولاني دارد واخيراً همبستگي نزديکي با نظريه رمزگذاري دو گانه پايويو[2] (کلارک و پايويو،1991؛پايويو،1986) ومدل حافظه فعال بدلي[3] دارد(بدلي،1999،1986،1992).
«درطي ارائه اطلاعات، مخاطب بايد يک بازنمايي ذهني از موقعيت ايجاد شده توسط محتواي کلامي وتصاويررا در ذهن خود بسازد»(فريدمن،مياکِ[4]،2000).
«در طي ارائه چند رسانه اي موضوعات درسي که به شکل کلامي وتصويري ارائه مي گردد هر دو کانال پردازشگر ديداري وکلامي حافظه براي برگرداندن اطلاعات به يک مدل مناسب بکار گرفته مي شوند»(هگارتي،نارايانان وفريتاس،2002؛ماير،مورنو[5] ،2002).
2. فرضيه ظرفيت محدود[6]
«فرضيه ظرفيت محدود حاکي از اين است که انسانها ميزان اطلاعاتي را که مي توانند در هر کانال ودر يک زمان واحد پردازش کنند داراي محدوديت هستند।زماني که يک تصوير يا انيميشن نمايش دادهمي شود،يادگيرنده تنها قادر است مقدار کمي از تصاوير را در حافظه فعال خود در يک زمان نگهداري کند»(ماير،2001ص48)।
3. فرضيه پردازش فعال[7]
فرضيه پردازش فعال عبارت است از اينکه انسانها در پردازش شناختي براي ايجاديک بازنمايي ذهني منسجم و قابل فهم از تجارب خود به صورت فعالانه درگير مي شوند.اين پردازش شناختي فعال شامل: توجه کردن[8]،سازماندهي اطلاعات وارد شده[9]،يکپارچه سازي اطلاعات وارد شده با ساير دانش[10] [دانش قبلي يادگيرنده] مي باشد.به طور خلاصه،انسانها پردازشگراني فعال هستند که به دنبال معنا و مفهوم بخشيدن به نمايش هاي چند رسانه اي[11] هستند.اين برداشت از انسانها بعنوان پردازشگران فعال با برداشت معمول از انسانها بعنوان پردازشگراني منفعل که بدنبال افزودن اطلاعات زياد به حافظه خود تا حد امکان هستند در تضاد است»(ماير،2001ص50). طراحان آموزشي به هنگام طراحي مواد آموزشي بايد متوجه ارتباط ميان حافظه کوتاه مدت(که حافظه فعال نيز ناميده مي شود) وحافظه بلند مدت درمغز انسان باشند»(سِولر[12]،1999).
[1] - Dual-Channel Assumption
[2] - Paivio,s Dual-Coding Theory
[3] - Baddeley
[4] - Friedman,N.P.and Miyake,A
[5] - Hegarty,M.,Narayanan,N.,andFreitas,P، Mayer, R. E., & Moreno, R
[6] - Limited-Capacity Assumption
[7] - Active-Processing Assumption
[8] - Paying Attention
[9] - Organizing Incoming Information
[10] - Integrating Incoming Information
[11] - Multimedia Presentati
[12] -Sweller (1999).

امروز

امروز روزي است متفاوت از روزهاي ديگر . لحظه اي است كه ميتواني مملو از زندگي شوي .
گنجينه هايي براي گشودن در دست داري . فرصتي براي تجربه زندگي واقعي دست داده است . اگر در پي قضاوت در مورد امروز هستي ، بدون شك در اشتباهي ، اما اگر امروز را به خاطر آن چه كه به واقع هست بپذيري ، آن را سرشار از خوشبختي خواهي يافت .
اگر بي آن كه تلاشي كرده باشي ، منتظر كسب موقعيت هاي عالي هستي ، همچنان منتظر خواهي ماند ، بي آن كه چيزي به دست بياوري ، اما اگر نهايت استفاده را از اين لحظه و اين مكان ببري ، به راستي زندگي پر باري خواهي داشت .
تو در اين لحظه ، اين جا و در اين مكان هستي و ميتواني كاري شگرف و منحصر به فرد انجام دهي . بيا و با تمام وجود به نيازها و آرزوهايت كه دور از دسترست هستند ، بينديش . خواهي ديد كه آنها را در همينجا مي يابي .

چهارشنبه، شهریور ۱۱، ۱۳۸۸

یادگیری الکترونیک (electronic learning)





E-learning (electronic learning) is a term which is commonly used, but does not have a common definition. Most frequently it seems to be used for web-based distance education, with no face-to-face interaction. However, also much broader definitions are common. For example, it may include all types of technology enhanced learning (TEL), where technology is used to support the learning process. Although pedagogy is usually not part of the definition, some authors do include it. For example in this definition, where e-learning is said to be: "pedagogy empowered by digital technology. It is important to realize that the term e-learning is ambiguous. It is nearly impossible to define what it is, as it has different meanings to different people. Furthermore, it is often used interchangeably with various other related terms, such as distance learning, distributed learning, and electronic learning. The meaning of the term also seems to be dependent on the context in which it is used. In companies, it often refers to the strategies that use the company network to deliver training courses to employees. Lately in most Universities, e-learning is used to define a specific mode to attend a course or programmes of study where the students rarely or never meet face-to-face.


یادگیری الکترونیک اصطلاحی است که به طور متداول مورد استفاده قرار می گیرد. اما برای یادگیری الکترونیکی تعریف مشترکی ارائه نشده است. در بیشتر مواقع، به نظر می رسد که یادگیری الکترونیک بیشتر برای اشاره به آموزش از راه دور مبتنی بر شبکه گسترده جهانی همراه با تعاملی که به صورت چهره به چهره نیست مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین تعاریف دیگری در این زمینه می توانند وجود داشته باشند که محدوده گسترده تری دارند. برای مثال، آن ممکن است شامل هر نوع تکنولوژی ای باشد که یادگیری را بهبود می بخشد، جایی که تکنولوژی به منظور حمایت از فرایند یادگیری مورد استفاده قرار می گیرد. اگر چه علوم تربیتی به عنوان بخشی از این تعریف به حساب نمی آید، اما تعریف ارائه شده از طرف بعضی از نویسندگان آن را نیز شامل می شود. مانند این تعریف که گفته است یادگیری الکترونیک یک علم تربیتی ای است که تکنولوژی دیجیتالی (کامپیوتری) را مورد استفاده قرار می دهد. مساله ای که دارای اهمیت است این است که بدانیم که که اصطلاح (e-learning) مبهم و دو پهلو است. می توان گفت که تقریبا این امکان وجود ندارد که در مورد چگونگی آن بتوانیم تعریفی ارائه دهیم، زیرا آن از نظر مردم گوناگون معنای متفاوتی دارد. از این گذشته، آن اغلب به جای دیگر اصطلاحات مرتبط از قبیل یادگیری از راه دور، یادگیری فاصله دار و یادگیری الکترونیکی به کار می رود. همچنین این طور به نظر می رسد که معنای این واژه بستگی به زمینه ای دارد که در آن مورد استفاده قرار می گیرد. در شرکت ها، اغلب این واژه اشاره به راهبرد هایی می کند که شبکه شرکت مورد استفاده قرار می دهد تا دوره های کار آموزی را به کارمندان شرکت منتقل کند. به تازگی، در بیشتر دانشگاه ها، واژه یادگیری الکترونیک برای تعریف الگویی ویژه برای مورد توجه قرار دادن یک دوره یا برنامه مطالعاتی که در آن دانشجویان یا بسیار کم و یا اصلا برخورد های رو در رو با یکدیگر ندارند مورد استفاده قرار می گیرد.

سه‌شنبه، شهریور ۱۰، ۱۳۸۸

خواندن و خرید کتاب های لاتین به صورت آنلاین



کلمه گوگل (Google) برگرفته از واژه ریاضیاتی googol می باشد که اشاره ای به عددی متشکل از 1 به همراه 100 صفر در مقابل آن دارد. در واقع گوگل بیان گر عددی بسیار بزرگ است. هر چیزی در جهان به این اندازه نمی باشد. حتی ستاره ها، ذرات گرد و غبار و اتم ها نیز قابل توصیف با چنین عددی نمی باشند. گردانندگان گوگل با هدف سازمان دهی اطلاعات انبوه و بی شمار موجود در شبکه اینترنت چنین نامی را برگزیده اند.

گوگل که همواره به دنبال کمال مطلوب موتور های جست و جو یعنی سرعت، دقت و سهولت دسترسی بوده است، هم دربین کارشناسان و هم در مبتدیان به دلیل سادگی، سرعت و داشتن آگهی های تبلیغاتی کمتر نسبت به سایت های دیگر محبوبیت بسیاری کسب کرده است.

یکی از قابلیت های بسیار جالب گوگل امکان سرچ کردن کتاب ها و خواندن و خرید آنها به صورت اینترنتی می باشد. قابلیتی که شاید کمتر کسی از آن مطلع باشد. برای مشاهده و استفاده از این قابلیت گوگل به آدرس زیر مراجعه فرمایید:
http://books.google.com

شایان ذکر است که شما نمی توانید کتاب را به صورت رایگان دانلود نمایید. بلکه در صورت خرید اینترنتی، می توانید آن را دریافت نمایید. با بهره گیری از این قابلیت گوگل تقریبا می توانید به تمامی کتاب های معروف لاتین به سهولت درست رسی داشته باشید. همچنین متذکر می شوم شما می توانید کتاب را به صورت آنلاین بخوانید، البته نه به طور کامل. بلکه کتاب قطعه قطعه نمایش داده می شود. یعنی به طور متناوب صفحاتی از کتاب نمایش داده نمی شود.