سه‌شنبه، اردیبهشت ۰۷، ۱۳۸۹

تکنولوژی های یادگیری سیار

پیشرفت در ابداع تکنولوژی های ارتباطاتی بی سیم برای متخصصان تعلیم و تربیت این قابلیت را فرآهم آورده است که روش های آموزشی جدیدی را از این طریق ایجاد نمایند. به کمک تکنولوژی های ارتباطاتي بی سیم، فعالیت های آموزشی می تواند به صورت سیار، همه زمانه و همه مکانه انجام پذیرد. گرایش به سمت استفاده از رسانه های آموزشی که از قابلیت حمل و نقل بیشتری برخوردارند و می توانند در آموزش های انفرادی مورد استفاده قرار بگیرند، سبب شده است یادگیری برای یادگیرندگان مهیج تر جلوه کند. تلاش متولیان یادگیری سیار آن است ،که نتایج تحقیقات تکنولوژیکی و تحقیقات آموزشی را در این نوع یادگیری، در یکدیگر تلفیق نمایند.تكنولوژي هاي متعدد و متفاوتي مي تواند در يادگيري سيار مورد استفاده قرار گيرد كه شامل ابزارها و رسانه هاي متعددي مي گردد.

نمونه ای از وسایل سیار و تکنولوژی های شخصی که می توانند یادگیری سیار را مورد حمایت قرار دهند عبارتند از:

گوشی تلفن همراه هوشمند
احتمالا محبوب ترین ابزار دستی بی سیم، تلفن های همراه هستند. تلفن های همراه جدید، توانایی ذخیره و مدیریت اطلاعات را در خود دارند. مانند فیلم های آموزشی که از طریق گوشی های تلفن همراه قابل مشاهده هستند. همچنین، سرویس پیام کوتاه ( SMS) و سرویس پیام چند رسانه ای ( MMS) از قابلیت های آموزشی گوشی های همراه هستند. از طریق سرویس پیام کوتاه، می توانیم متنی را که دارای 160 حرف است را به گوشی های همراه ارسال نماییم. تصاویر ساده و سیاه و سفید را می توان از طریق این سرویس نیز مبادله کرد. سرویس پیام چند رسانه ای ، نسل بعدی سرویس پیام کوتاه است که این امکان را برای ما فرآهم می آورد که علاوه بر متن ، از دیگر عناصر رسانه ای از قبیل تصویر رنگی، فیلم و موسیقی نیز در پیام های ارسالی خود استفاده نماییم. همچنین تلفن همراه می تواند به رایانه متصل گردد و ما از این طریق مي توانيم ، اطلاعاتی را از طریق رایانه، وارد گوشی همراه نماييم.

رایانه های دستی همراه
این رایانه ها، همانند گوشی های تلفن همراه می توانند به رایانه های رومیزی متصل گردند و با این رایانه ها تبادل اطلاعات نمایند. این رایانه ها از قابلیت سازگاری زیادی برای تطابق با نیاز های فردی، برخوردارند. همچنین، اندازه ی کوچک آنها که تقریبا "به اندازه ی گوشی های تلفن همراه است، قابلیت حمل و نقل آسان آنها را فرآهم می آورد. این رایانه های همراه، از قابلیت هایی بدین شرح برخوردارند: می توانند اسناد نوشتاری را برای شما به نمایش بگذارند. افراد می توانند از طریق این رایانه ها، به انجام بازی های آموزشی بپردازند. افراد می توانند فیلم های آموزشی را ببیند و می توانند صدای خود را در آن ضبط نمایند. همچنین این رایانه ها می توانند فیلم برداری و عکس برداری کنند. فایل های صوتی و فایل های تصویری نیز در این رایانه ها قابل اجرا می باشد.

دستگاه های پخش همراه
تكنولوژي اي مخابره اي كه قدرت ارسال دريافت پيام و ... را شامل مي شود.

دستگاه كتاب خوان همراه
اين دستگاه انباشت اطلاعات و فشرده سازي حجم طبقه بندي و بازيافت سريع اطلاعات را ممكن مي سازد. از طریق این تکنولوژی ما می توانیم کتاب های الکترونیک را بخوانیم.

دستگاه های بازی همراه
در این تکنولوژی علم رایانه، سیستم اطلاعاتی و تحقیقات آموزشی با یکدیگر ترکیب گردیده اند. در این نوع تکنولوژی، ما سعی می کنیم که فرصت های یادگیری را در قالب بازی برای یادگیرندگان طراحی و ایجاد کنیم. مزیتی که می تواند این نوع یادگیری سیار بر دیگر انواع یادگیری داشته باشد، این است که افراد به یادگیری که از طریق بازی انجام می شود،گرایش و علاقه ی بیشتری دارند.

رایانه های لب تابی که قابلیت اتصال به اینترنت را بدون سیم دارند
این نوع رایانه ها، قابلیت اتصال به اینترنت را در هر مکانی دارا می باشند. قابلیت های این رایانه ها همانند رایانه های رو میزی است. اما علاوه بر آن از قابلیت جا به جایی نيز برخوردار هستند. در این رایانه ها همچنین فرد در هنگام استفاده از اینترنت، می تواند به لحاظ مکانی حرکت کند و دیگر مجبور نیست که در یک مکان ثابت قرار بگیرد. این ویژگی است که این رایانه ها را جزء تکنولوژی های یادگیری سیار قرار می دهد.

رایانه های شخصی صفحه ای

این رایانه ها می توانند فرايند یادگیری سیار را تسهیل بخشند. این نوع رایانه، یک رایانه لب تاپ است که اغلب به عنوان یک وسیله ی وارد کردن اطلاعات از طریق نوشته هایی که به وسیله ی قلم های مخصوص بر روی صفحه ی این رایانه ها نوشته می شود، در نظر گرفته می شوند. به عبارت دیگر، این رایانه ها، صفحه کلید ندارند. اما نمونه های جدید آن دارای صفحه کلید نیز می باشند. این رایانه به این دلیل به وجود آمد که معلمان در استفاده از رایانه های لب تاپ مشکل داشتند. چون این رایانه ها هنگام استفاده، جلوی دید آنها از کلاس را می گیرند. اما رایانه های شخصی صفحه ای، این مشکل را ندارند. اگرچه این رایانه ابتدا برای یادگیری سیار به وجود نیامده است، اما به خاطر ویژگی های ظاهری اش می تواند در دوره های یادگیری سیار استفاده گردد.

۱ نظر:

افسون کودک طبیعت گفت...

سلام من اتفاقی با وبلاگنون آشنا شدم. شما ساکن تهران هستین؟
مطابتون خیلی جالب بود میشه مطلب جدید که گذاشتین خبرم کنین؟ نظرتون درباره تبادل لینک چیه؟